Blog

Konkurrentanalyse (competitor analysis)

Konkurrentanalyse er en central disciplin inden for søgemaskineoptimering (SEO), hvor man undersøger og evaluerer sine konkurrenters onlinestrategier, placeringer og præstationer.

Formålet er at identificere styrker og svagheder hos konkurrenterne for derigennem at skærpe sin egen SEO-strategi og forbedre sin position på søgemaskinernes resultatsider.

Identificering af konkurrenter

Først identificeres de direkte søgemaskinekonkurrenter, som ikke nødvendigvis er de samme som forretningskonkurrenterne i den fysiske verden. Konkurrenterne identificeres ved at kigge på de websites, der rangerer bedst på de søgeord, du gerne vil findes på.

Analyse af søgeord og backlinkprofil

Undersøg hvilke søgeord konkurrenterne rangerer for og deres søgeordsstrategi. Analyser søgevolumen, omfanget af konkurrencen og relevansen af søgeordene i forhold til dit eget websted.

Analyser også konkurrenternes backlinkprofil – herunder antal og kvalitet af indgående links. Anvend værktøjer som Ahrefs, Majestic eller Eye10 til at vurdere autoriteten af de websteder, der linker til konkurrenterne.

On-page SEO

Evaluer konkurrenternes on-page SEO inklusiv URL-struktur, brug af meta title og tags, brug af headings, indholdets kvalitet og brug af interne links.

Gå konkurrenternes indhold efter i sømmene. Gennemgå typer af indhold, stil, dybde og frekvens. Vurder også, hvor godt deres indhold opfylder brugernes søgeintentioner og søgeadfærd.

Teknisk SEO

Teknisk SEO dækker over aspekter som webstedets hastighed, mobilvenlighed og sikkerhed (HTTPS). Vurder hvor godt konkurrenternes websites performer teknisk og identificer eventuelle tekniske fordele.

Anvendelse af værktøjer

Brug specialiserede SEO-værktøjer som SEMrush, Moz eller Google Analytics til at indsamle data om konkurrenterne.

Få en højere rangering med resultaterne

Resultatet af konkurrentanalysen anvendes til at udarbejde eller tilpasse ens egen SEO-strategi. Find huller i konkurrenternes strategier som kan udnyttes. Planlæg indhold, backlink-strategier og on-page optimeringer, der baserer sig på konkurrentanalyser for at sikre de bedste forudsætninger for en højere rangering.

Konkurrentanalyse er en løbende proces, da det konkurrencemæssige landskab ændrer sig konstant. Det kræver kontinuerlig overvågning og tilpasning for at bevare og forbedre sin position på søgemaskinerne.

FAQ

Hvad er vigtigt at analysere ved konkurrenternes backlinkprofil?

Det er vigtigt at analysere antallet og kvaliteten af de indgående links til konkurrenternes websteder. Det kan give indblik i deres autoritet og potentielle fordele i forhold til SEO.

Hvordan identificerer man konkurrenterne i en konkurrentanalyse?

Man identificerer konkurrenterne ved at se, hvilke websites der rangerer bedst på de søgeord, du gerne vil ligge nr. 1 på.

Hvordan kan konkurrentanalysen anvendes til at forbedre ens egen SEO-strategi?

Resultaterne af konkurrentanalysen kan bruges til at identificere konkurrenternes styrker og svagheder, hvilket kan give inspiration til tilpasninger i ens egen SEO-strategi. Eksempelvis ved at udnytte huller i konkurrenternes strategier eller forbedre egne taktikker baseret på data om konkurrenter.
Free SEO analysis

Få en gratis SEO analyse

Free SEO analysis
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Accepterer du Klikkos privatlivspolitik?
*Ved at acceptere privatlivspolitkken giver du også samtykke til at modtage nyhedsbreve og markedsføring. Du kan altid afmelde dette i bunden af alt, du modtager fra os.