Blog

Google PageSpeed Insights

Google PageSpeed Insights er et gratis onlineværktøj udviklet af Google, som analyserer ydeevnen af en webside i forhold til loadhastighed og brugervenlighed på både desktop og mobile enheder.

Værktøjet giver en score på en skala fra 0 til 100, hvor 100 er det bedste resultat, samt konkrete anbefalinger til forbedringer.

Funktioner i Google PageSpeed Insights

PageSpeed Insights (PSI) giver indblik i forskellige aspekter af en sides ydeevne ved brug af to forskellige datasæt: Lab Data og Field Data.

Lab Data repræsenterer resultaterne fra en kontrolleret test, der simulerer sidens indlæsning på et konsistent netværk og hardware-setup. Til det formål anvendes PSI Lighthouse, et open-source, automatiseret værktøj til forbedring af websiders kvalitet.

Field Data, også kendt som Real User Monitoring (RUM), viser erfaringen fra faktiske brugere (Chrome-brugere der har valgt at synkronisere deres browserhistorik, og som ikke har deaktiveret anonymiseringsfunktionen). Den data stammer fra Chrome User Experience Report (CrUX) og er nyttig for at forstå, hvordan rigtige brugere oplever siden.

Andre faktorer, som Google mener er essentielle for brugeroplevelsen, er: Largest Contentful Paint (LCP), First Input Delay (FID) og Cumulative Layout Shift (CLS).

Anvendelse af Google PageSpeed Insights

Brugere kan indtaste en URL på PageSpeed Insights’ hjemmeside for at modtage en rapport. Rapporten inkluderer den samlede score og en detaljeret opdeling af, hvordan siden performer på forskellige områder.

Værktøjet identificerer også potentielle problemer for eksempel utilstrækkelig serverrespons, render-blocking ressourcer, ikke-optimerede billeder og meget mere. For hver identificeret problemstilling anbefales en bestemt handling som for eksempel minimering af CSS eller JavaScript.

Vigtighed for SEO

Websidehastighed er en vigtig ranking faktor i Googles søgemaskinealgoritme. En høj score i PageSpeed Insights kan indikere, at en side sandsynligvis vil blive betragtet positivt af Google i forhold til søgemaskineoptimering (SEO). Desuden bidrager en hurtigere sidehastighed til at forbedre brugernes engagement og mindsker bounce rate.

Google PageSpeed Insights er et essentielt værktøj for webudviklere, der ønsker at evaluere og forbedre en sides hastighed og ydeevne. Analyser og implementeringen af de anbefalede optimeringer kan resultere i bedre placeringer i søgemaskinernes resultatsider og en forbedret brugeroplevelse.

FAQ

Hvad er forskellen mellem Lab Data og Field Data i Google PageSpeed Insights?

Lab Data viser resultaterne fra en kontrolleret test, mens Field Data viser erfaringen fra faktiske brugere.

Hvad er Google PageSpeed Insights?

Google PageSpeed Insights er et online værktøj, der analyserer, hvor hurtigt en hjemmeside indlæses og giver tips til forbedringer. Det hjælper med at optimere hjemmesider og give bedre søgemaskineplaceringer.

Hvorfor er PageSpeed Insights vigtig for SEO?

Websidehastighed er en vigtig ranking faktor i Googles algoritme. En høj score kan bidrage til bedre placeringer i søgeresultaterne og en forbedret brugeroplevelse.

Free SEO analysis

Få en gratis SEO analyse

Free SEO analysis
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Accepterer du Klikkos privatlivspolitik?
*Ved at acceptere privatlivspolitkken giver du også samtykke til at modtage nyhedsbreve og markedsføring. Du kan altid afmelde dette i bunden af alt, du modtager fra os.